هلدینگ گرین وب و تجربیات و واقعیتهایی از 4 سال حضور (2)

۱۸ دی ۱۳۹۸

در پست قبلی در مورد بخشی از تجربیاتم در گرین وب نوشتم. در این پست این تجربه نگاری را تکمیل تر می کنم و البته تجربیاتی که اینجا نگاشتم صرفا آن چیزهایی است که می توان به رشته تحریر درآورد و قطعا مواردی هست که یا دیتای سازمانی و یا قابل بیان نیست و از جنس زندگی است.

مشاهده این مطلب در اینستاگرام

همچنین در انتهای این مطلب به این پرسش که چرا از گرین وب بیرون آمدم پاسخ می دهم.

تدوین چشم انداز و ماموریت های سازمان / روش برنامه ریزی

در بخشی از کار، ما نیاز به طراحی و تدوین چشم انداز سازمان داشتیم که این کار را در قالب یک پروژه حدود 6 ماهه به نتیجه رساندیم و امروز گرین وب با چشم اندازی که تدوین کردیم، در حال فتح بازار است و برای من اثبات شد که یک چشم انداز درست و صحیح و واقع بینانه و جسورانه می تواند خط مشی حرکت ها و اقدامات یک شرکت بزرگ بین المللی را به بهترین شکل به سمت موفقیت بکشد. ما روش برنامه ریزی استراتژیک سازمان را بر اساس GOSPA ایجاد کردیم. اگرچه قبل از آن روش OKR را نیز بررسی کردیم اما آنچه که در نهایت مورد قبول همه واقع شد، روش برنامه ریزی گسپا (گوسپا) بود اگرچه من خودم با روش OKR – Objective & Key Results موافق ترم.

بهبود فرایندهای کسب و کار – BPR

ما در سال 94 و 95 تلاش کردیم تا بازطراحی فرایندهای کسب و کار (Business Process Re-engineering) را رقم بزنیم. از طراحی خدمات و تجربه کاربری تک تک برندها گرفته تا ایزوهای مختلف و بهینه سازی نیروی انسانی، ورود به بازارهای بین المللی، تدوین و بهبود فرایندها و نقشه های سفر مشتری، بهبود مناسبات و ارتباطات با سازمان ها و همچنین تلاش در راستای حضوری پررنگ تر در بازار ایران و خارج از ایران برای کسب سهم حداکثری در حوزه های فعالیت شرکت گرین وب. در این میان هوشمندی و ترکیب اعضای هیئت مدیره بعنوان برگ برنده این شرکت بود (و هست).

نطفه شتابدهنده گرین تک – مرکز مشاوره گرین وب

اواسط سال 95 بود که با پیشنهاد من، حضور در اکوسیستم استارتاپی پررنگ تر شد و پیشنهاد کردم که با تاسیس شتابنده ای در دل هلدینگ گرین وب بتوانیم نسبت به ارائه خدمات به کسب و کارهای نوپا اقداماتی داشته باشیم که شتابدهنده گرین تک از اینجا نطفه اش ایجاد شد. مسئولیت پیگیری و تاسیس و سایر کارهای این شتابدهنده را به عهده گرفتم اما هنوز جدی نشده بود لذا به وقتی دیگر موکول شد. اما اولین مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات، زیرمجموعه اداره کار را جلو بردم و این مرکز را تاسیس کردیم و از آنجا که علاقه زیادی به مشاوره و گفتگو با آدم ها داشتم، یک تنه مسئولیت این مرکز را به عهده گرفتم و طبق گفته مسئولین اداره توسعه کارآفرینی اداره کار، مرکز مشاوره هلدینگ گرین وب فعالترین مرکز مشاوره استان است. ما در این مرکز نسبت به ارائه خدمات مشاوره در حوزه فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها اقدام می کردیم و همچنان این مرکز مشغول به کار است.

آزمایشگاه تجربه کاربری گرین وب

در همین دوران بود که دوباره تیپ شخصیتی کارآفرینی سریالی من پیشنهاد داد که باید در حوزه تجربه کاربری هم اقداماتی انجام دهیم. جامعه نیاز دارد و فرصتی به نام “انجام پروژه های طراحی تجربه کاربری” وجود دارد. لذا آزمایشگاه تجربه کاربری را تاسیس کردیم و در کنار میلاد صفرزاده که طراح ارشد شرکت بود و نویسنده کتاب کاربردپذیری در وب است، آزمایشگاه را تجهیز کردیم و در سفری که مهدی محمدی به دانمارک داشت، سفارش خرید تجهیزات لازم را دادیم و خریداری شد در این بین میلاد نیز فعالیت های ارزنده ای در شرکت رقم زده بود و حرفهای ارزشمندی برای گفتن داشت.

وسیع تر شدن شرکت و مدیریت منابع انسانی

به همین ترتیب شرکت روز بروز بزرگتر و ارزشمندتر می شد و نیاز به نیروی انسانی، راهکارهای مدیریت منابع انسانی و چالش های پیش روی خانم مهندس نیک رو بیشتر می شد و این باعث شد تا من نیز دستی بر آتش منابع انسانی داشته باشم و این چنین بود که در حوزه منابع انسانی هم مطالعاتم رو شروع کردم. مطالعاتی که شاید حدود یک سال از من زمان برد تا بتوانم حرفی برای گفتن داشته باشم. حرفی که خریدار داشته و راهگشا باشد و اینطور هم شد. از ارزیابی بگیرید تا تکنیک های حفظ، مدیریت، پرورش، رشد و نگهداری منابع انسانی و من بطور کاملا خواسته و عاشقانه این مسئولیت ها را پذیرفتم تا ناچارا در مسیر رشد و یادگیری این مباحث به طور جدی وارد شوم. و همین که مدیران ارشد سازمان این فرصت ها را برایم مهیا می کردند تا بتوانم دانش و اطلاعاتم را آزمون و خطا کنم ارزشمند بود. لذا تجربه خوبی در بخش حفظ و ماندگاری و راهکارهای نوین مدیریت منابع انسانی کسب کرده و فرمول های پیچیده این بخش را مثل آب خوردن تبدیل به پلن اجرایی و پلن های اجرایی را تبدیل به اقدامات قابل انجام کردم – مثلا سنجش رضایت پرسنل به روشهای eNPS / ESI / Internal Questionnaire – بازخورد و فیدبک از جمله کارهایی بود که پایه ریزی کرده و انجام دادم.

همکاری من در حوزه منابع انسانی (از برنامه ها و پلن های پیشنهادی بگیرید تا اجرای کمپین هایی برای جذب استعدادها و …) باعث شد تا ما طی 3 سال گذشته قریب به 10000 رزومه و درخواست شغلی از سرتاسر کشور داشته باشیم و دستمان در انتخاب نیروی قوی و کارآمد باز باشد.

سید حسن هاشمی، از الگو های همیشگی من

سید حسن هاشمی، از الگو های همیشگی من

مهدی محمدی، یک مدیر باهوش

مهدی محمدی، یک مدیر باهوش

سال 96 و مسئولیت های بیشتر

سال 96 که شد، مدیرعامل با توجه به حجم کارهای برون مرزی مجبور بود بخش زیادی از سال را در شرکت دانمارک گرین وب حضور داشته باشد و در این میان نیاز به فردی بود که هم آشنا به کار باشد و هم بتواند کارها را مرتب کند و اعتماد گرین وب به من باعث شد تا بخش اعظمی از کارها را به عهده بگیرم تا نبود مدیرعامل احساس نشود. اگرچه ما سیستم سازی کرده بودیم و همه چیز مثل چرخ دنده در جای خود بود اما هماهنگی امور، تصمیم گیری های فوری، پیگیری پلن ها و برنامه ها همه و همه نیاز به یک نقطه عطف هماهنگی داشت که من، حمیرا نیک رو و محمد مظفری هر یک بخشی از فعالیت ها را مدیریت می کردیم و این باعث شد تا سنگینی بار مسئولیت کمی به دوش من لنگر بیندازد و مرا کمی خسته جسمی کند. لذا مجبور بود ساعاتی را در روز به احیاء انرژی ام بگذرانم و البته برای این منظور هم برنامه هایی داشتیم که قابل به عرض نیست 🙂

افزایش توانایی در حوزه رایانش ابری و زیرساخت – توسعه برند ایران سرور

فعالیت های ما در گرین وب و ایران سرور باعث شد تا بتوانیم حرفهای شنیدنی در حوزه زیرساخت و رایانش ابری (کلود) در کشور داشته باشیم. ما همه دست به دست هم، با سهم بازاری زیاد، سعی کردیم تا بتوانیم خدمات رایانش ابری را بومی سازی کرده و ضمن اینکه مانع از خروج میلیون ها دلار ارز شدیم، ارزآوری هم داشتیم و در این خصوص مورد تقدیر وزیر صنعت و معدن و مسئولین صنایع و تجارت استان شدیم.

جشنواره خلاقیت / نوآوری سازمانی

ما در بخشی از مسیر رشد و تعالی نیروی انسانی، متوجه این مسئله شدیم که طی سالهای گذشته، نیروی انسانی، حس خودشکوفایی و کارآفرینی را در خود تقویت کرده است و این حس باید دیده شده و تقویت شود تا بتواند به راهکارهای درون سازمانی تبدیل شود. لذا با مدل نوآوری باز و با درنظرگرفتن کارآفرینی سازمانی یا
Organizational Entrepreneurship نسبت به برنامه ریزی، اجرا، ارزیابی اولین جشنواره خلاقیت سازمانی اقدام کردیم که با کمک مربیان کسب و کاری و کارآفرینی مشهد و حضور حداکثری پرسنل گرین وب این کار به اتمام رسید و نتیجه آن بهبود و کشف نیازهای پرسنل و همچنین آمادگی کامل برای رفع نیازهای درون سازمانی به دست پرسنل بود. جشنواره خلاقیت در کنار راهنمایی های خانم دکتر اتحادیه، دکترای روانشناسی بالینی و مشاور سازمانی مقیم در گرین وب صورت پذیرفت.

شتابدهنده گرین تک

شتابدهنده گرین تک، تقریبا یکی از سنگین ترین و شاید آخرین مسئولیتی بود که بعهده گرفتم.

از مطالعه، برنامه ریزی، بنچ مارک، تحقیق و توسعه و بررسی کیس های مشابه در خاورمیانه و در سرتاسر دنیا گرفته تا محاسبات هزینه و درآمد، مذاکره با تیم های خارجی برای جذب سرمایه برای استارتاپ و بررسی پیشنهادات آنها در اجرای صحیح و راه اندازی شتابدهنده، همه را انجام داده و تجربه کردم. نگاشت فرایندهای شتابدهنده نیز در نوع خود فعالیتی بود که شاید خروجی آن چند برگه کاغذ و چندین فایل ورد باشد اما نیاز به مطالعه ای صحیح داشت که با همفکری مدیرعامل این کار نیز به انجام رسید.

ایده هایی که عملی می شد، ایده هایی که اجرا نمی شد!

هفته ای نبود که ایده ای برای بیان نداشته باشم. یکی از برنامه های هفتگی ما بیان کردن ایده های من در حضور سایر مدیران سازمان بود. طبیعتا هر ایده ای قرار نیست اجرا بشه، اما تعداد زیادی از ایده های ناب کسب و کاری که منجر به رشد می شد، ایده هایی که منجر به توسعه برند می شد و همچنین برنامه هایی برای آینده اجرا شد که همچنان وجود دارد.

چرا رفتم؟

من خودم رو کارآفرین معرفی نمی کنم اما دوست دارم که یک کارآفرین سازمانی باشم و نقش خودم رو در سازمان ها ایفا کنم و با تغییر و بهبود فرایندها، ارزشهای بی بدیلی رو خلق کنم. رشد یکی از اهداف کارإفرینان سازمانی هست که تمام تلاش خودشون رو می کنند که اون سازمان در راستای اهدافش رشد کنه. من توی این مسیر قدم گذاشتم و با اشتیاقی فراوان هر روزم رو بهتر از دیروز ساختم و یافتم.

من رفتم، چون زمان زیادی رو باید برای کسب و کار دیگری به نام “رشدانا” که علاقه قلبی من بود (آموزش، رشد و توانمندسازی نیروی انسانی) صرف می کردم و اینطور بود که با هماهنگی و تعیین چندین جایگزین و افراد خوب و در یک بازه زمانی حدود 8 ماهه زمانم رو کمتر و کمتر کردم تا جاییکه دیگه این موشک آماده شلیک به سمت کسب و کار دیگری بود 🙂 و اینچنین بود که همکاری من با گرین وب علیرغم تمایل زیادی که داشتم به اتمام رسید. البته سعی میکنم با حضور در شتابدهنده و سایر ساختارها گاهی هوای خوب و سبز اونجا رو استشمام کنم و با مشاوره به تیم های حاضر در شتابدهنده نقشم رو ایفا کنم.

سازمان خوب، آدمهای خوب رو می سازه و آدمهای خوب، سازمان خوب رو می سازند.

جا داره برای چندمین بار از مهندس مهدی محمدی و الگوی فکری من، سیدحسن هاشمی، مرد قدرتمند دنیای آی تی کشورمون تشکر ویژه ای داشته باشم اگرچه در کلام و متن نمی گنجه.

همچنین از تمامی همکارانم در گرین وب، همه اونهایی که روزهای خوبی رو برام رقم زدند، اگه بخوام اسم بیارم، حدود 150 نفر میشن، تشکر کنم. یک تشکر ویژه و قلبی.

8 دیدگاه
  • صادق کاشفی گفت:

    آرزوی بالندگی روز افزون رو برای شما و تیم خوبتون دارم

  • مصطفی احمدی مروست گفت:

    مهندس پورعلی عزیز …
    بیان بی تکلف شما و‌نگارش راحت شما، بیانگر تفکرات ساده اما پخته و کارآمدی را دارد که از یک متفکر بی آلایش اما کاربلد انتطار داریم

    فردی که قبل از کارآفرین بودن، متخصص بودن و … یک معلم و یک آموزگار بی نظیر است

    پاینده و برقرار باشید
    مصطفی احمدی مروست

  • معین اکبری گفت:

    مهندس پورعلی عزیز بسیار لذت بردم، من همه پیشرفت و موفقیتم رو مدیون شما هستم. انشالله همیشه موفق و شاداب و سلامت باشین.

  • مهدی علیزاده گفت:

    سلام
    خیلی ممنون ک تجربیات مفیدتون رو به اشتراک گذاشتید.

  • احسان جاویدی گفت:

    تو همیشه برای ما مصطفی پر انرژی اکوسیستم هستی. خدا حفظت کنه ??

  • حانیه ترابی گفت:

    خوندن تجربیاتتون در گرین وب و کارهایی که انجام دادید برام جالب بود و خیلی خیلی خوشحالم که شخص توانمند و با تجربه ای مثل شما رشدانا رو پایه ریزی کرد تا من و خیلی های دیگه بتونیم مسیرمون رو انتخاب کنیم و در اون مسیر رشد کنیم.

  • میراثه گفت:

    شما همچنین یک مشاور و دوست خوب برای شتابدهنده میراثه بودید و هستید.
    بابت تمامی همراهی ها و حمایت هایتان ممنون و قدردانتان هستیم.

  • هادی قنبری گفت:

    مهندس پورعلی‌جان، وقت بخیر. هر دو قسمت رو خوندم کامل، بنظرم یک درس برندینگ کامل بود برای اینکه آدم مهر اثبات بزنه به فعالیت‌هاش، منم میتونم احساس کنم به همون چیزی فکر میکنم که شما موقع نوشتن این 2 محتوا بهضش فکر میکردین?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • دورهای طراحی زندگی

    برنامه تلنت‌می

    برنامه ای برای طراحی زندگی شغلی

  • کسب و کار اینترنتی

    کسب و کار اینترنتی

    اجرا، پیاده سازی و کسب درآمد

  • استارتاپ، کارآفرینی

    استارتاپ، کارآفرینی

    راه اندازی، شکل دهی، سرمایه گذاری

  • مشاوره،  منتورینگ

    مشاوره، منتورینگ

    استارتاپ، کسب و کار دیجیتال، HR